Mainos

Homoparin syrjintätapaus tuulesta temmattu

Tanskalaisen homoparin väitetty syrjintätapaus Suomen tullissa on osoittautunut huijaukseksi. Tullin mukaan Cim Rassmuseen -nimistä henkilöä ei ole olemassa. Cim Rassmuseen -nimeä käyttävä mies on toimittanut Suomen eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun, jonka mukaan hän joutui puolisonsa kanssa Helsingin Eteläsatamassa törkeän syrjinnän kohteeksi helmikuun lopussa.

Rassmuseen kertoo kantelussa tullimiesten solvanneen pariskuntaa ja käskeneen miesten riisuutua. Tulli on selvittänyt tapausta ja tullut siihen tulokseen, ettei Cim Rassmuseenia löydy Suomesta, Tanskasta tai Ruotsista.

Rassmuseen on kantelussaan oikeusasiamiehelle ilmoittanut olevansa traumatologian dosentti Tanskan Rigshospitalissa. Kyseisessä sairaalassa ei kuitenkaan työskentele Rassmuseen-nimistä henkilöä eikä nimeä löydy lääketieteellisten julkaisujen luetteloista. Dosentiksi päästäkseen henkilön on pitänyt laatia tieteellisiä julkaisuja.

Tulli ei ole kantelussa mainittuna aikana suorittanut henkilöntarkastuksia Ruotsista laivalla tulleisiin matkustajiin. Tullin selvitysten mukaan homoparin tarinassa on muitakin perättömiä väitteitä. Tulli pitää Rassmuseenin kantelun perusteita tuulesta temmattuina ja harkitsee oikeudellisiin toimiin ryhtymistä, jos huijauksen takana oleva henkilö löydetään.

Huumevalvontaa haluttiin horjuttaa?

Tulli arvelee, että huijauksen tarkoituksena on saattaa tullin valvonta- ja tarkastusoikeudet rajoilla huonoon valoon. Siten voidaan vaikeuttaa tullin työtä muun muassa huumeiden salakuljetuksen valvonnassa. Pääosa huumetakavarikoista on tehty nimenomaan EU:n sisärajaliikenteessä.

Setan pääsihteeri Rainer Hiltunen pitää tapausta hyvin valitettavana. Hän opasti tanskalaismiestä kääntymään eduskunnan oikeusasiamiehen puoleen. -Tämä on valitettava ja uskomaton juttu. Minulla ei ollut mitään syytä epäillä miehen tarinaa, sillä homojen syrjintä on arkipäivää, Hiltunen pahoittelee. Hiltunen ei keksi äkkiseltään mitään syytä, miksi Setaa haluttiin käyttää hyväksi huijauksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.