Mainos

Homoparaatin kannattajien kimppuun hyökättiin Riiassa

Latvian viranomaiset kielsivät viikonlopuksi suunnitellun paraatin turvallisuussyihin vedoten.

Latvian pääkaupungissa Riiassa satapäinen ihmisjoukko on käynyt homoparaatin kannattajien kimppuun.

Paraatia tukeneet ihmiset, joiden joukossa oli muiden muassa eurooppalaisia kansanedustajia, saarrettiin ensin riikalaiseen kirkkoon, minkä jälkeen heidän päälleen heiteltiin kananmunia ja ulosteita.

Latvian viranomaiset kielsivät tänä viikonloppuna pidettäväksi aiotun homoparaatin vedoten turvallisuussyihin. Kieltoon on reagoitu kielteisesti monissa EU-maissa, muun muassa Hollannissa.

- Se että paraati on kielletty turvallisuussyihin vedoten kertoo melko paljon ilmapiiristä tämän päivän Latviassa, sanoi Amsterdamin apulaiskaupunginjohtaja Tjeerd Herrema uutistoimisto AFP:lle.

- Poliitikkojen vastuulla on saada aikaan vuoropuhelua, ei luoda pelon ilmapiiriä. Ongelmana ei ole 50 tai sata ihmistä jotka haluavat marssia, vaan ihmiset jotka uhkaavat marssijoita. Jos (Latvia) ei pysty suojelemaan noita sataa ihmistä, niin mitä meidän olisi ajateltava myöhemmin tänä vuonna pidettävästä Nato-huippukokouksesta, Herrema pohti.

Vetoomus sisäministeriölle ei auttanut

Paraatin latvialaiset järjestäjät ilmoittivat tänään suunnittelevansa vaihtoehtoista ohjelmaa kielletyn paraatin sijasta. He olivat vedonneet myös Latvian sisäministeriöön ja Riian kaupunginvaltuustoon marssikiellon kumoamisen puolesta. Kielto kuitenkin pysyi voimassa.

Paraatin tukijoiden vastustajat sanoivat haluavansa pysäyttää homoseksuaalit ennen kuin he alkavat vaatia oikeutta mennä naimisiin ja hankkia lapsia.

Riiassa järjestettiin ensimmäinen homoparaati viime vuonna. Siihen osallistui viitisenkymmentä marssijaa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.