Mainos

Homomissikilpailu estettiin Kiinassa

Kiinan poliisi on estänyt maan ensimmäisen homoseksuaalisten miesten kauneuskilpailun Pekingissä, kertovat kilpailun järjestäjät. Tapahtuma peruuntui vain tuntia ennen kisaa.

Järjestäjät toivoivat, että kilpailun myötä Kiinassa voisi syntyä uudenlainen suvaitsevaisuuden kulttuuri homoseksuaaleja kohtaan.

- Tapahtuma on peruttu. Uskon, että poliisin toimilla on jotain tekemistä sen kanssa, että kilpailu liittyy homoseksuaalisuuteen, kertoo Wei Xiaogang, yksi kilpailun tuomareista uutistoimisto AFP:lle.

Poliisi oli kertonut tapahtuman järjestäjälle Ben Zhangille, että heillä ei ollut sinänsä mitään homokilpailua vastaan, mutta sitä ei oltu järjestetty virallisten säädösten mukaisesti. Poliisin mukaan Zhangin olisi pitänyt hakea lupa tapahtumalla, joka sisältää esityksiä.

-Pääongelmana on se, että homoseksuaalisuus on piilotettu Kiinan valtavirralta. Asiasta ei puhuta julkisuudessa, Zhang sanoo.

- Tiesin itse jo nuorena olevani homoseksuaali, mutta en kuullut kiinankielistä sanaa "homo" ennen kuin olin 18- tai 19-vuotias.

Mr. Gay China -kisaan olisi kuulunut muun muassa kahdeksan kandidaatin muotishow. Kilpailun voittajan oli määrä päästä edustamaan Kiinaa kansainvälisessä homojen kauneuskilpailussa Norjassa ensi kuussa.

Kiina luokitteli homoseksuaalisuuden mielenterveydelliseksi ongelmaksi aina vuoteen 2001 saakka.

(MTV3 - AFP - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.