Mainos

Homokohu ei jää kouluissa vain uskonnontuntien aiheeksi

Kristillisyydestä annetaan kouluissa mahdollisimman objektiivinen kuva, luonnehtii Suomen uskonnonopettajien liiton puheenjohtaja Hannu Koskinen.

- Opetuksessa ei lähdetä aivopesemään minkään aatteen pohjalta, vaan käsitellään uskontoa mahdollisimman objektiivisesti. Tunnilla ei anneta valmista mallia, vaan jätetään tilaa omalle ajattelulle, Koskinen kertoo.

Koskinen itse opettaa uskontoa Äänekosken lukiossa.

- Homokeskustelua on käsitelty vielä hyvin vähän, pahin eropiikki osui juuri syysloman alkuun. Uskon keskustelun jatkuvan syysloman jälkeen - niin uskonnontunneilla kuin muussakin opetuksessa.

Koskisen mukaan aihetta käsitellään yleisluontoisesti, eikä uskonnonopettajien liitolla ole teemasta virallista mielipidettä. Seksuaalisuus on kiinteä osa uskonnollisen etiikan opetusta. Koskisen mielestä asiasta on hyvä keskustella, mutta mediassa käydyn keskustelun luonne ihmetyttää.

- Olen harmitellut kovasti keskustelusta syntynyttä joukkohysteriaa. On hassunkurista erota hiljaa kirkosta, kun kirkon suunnalta ei ole mitään räikeää tullut. Kohun kautta voidaan oppitunneilla käsitellä uskontojen sisällä näkyviä erilaisia mielipiteitä yhteiskuntapoliittisista asioista.

Koskista harmittaa erityisesti se, miten kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on koittanut puhua kirkon äänenä, vaikkei hän sitä olekaan. Koskisen mielestä pitäisi kuunnella myös arkkipiispa Kari Mäkistä, joka on puoltanut liberaalimpia arvoja.

Koskinen muistuttaakin kristinuskon keskeistä aatteesta lähimmäisenrakkaudesta.

- Kun lähtee tuomitsemaan toista, on syytä ensin katsoa peiliin, Koskinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.