Mainos

Homofobisten vihaa Etelä-Afrikassa: Lesboja “parannetaan” raiskaamalla

Etelä-Afrikan oikeusministeriö ilmoittaa aloittavansa laajan kampanjan seksuaalivähemmistöihin kohdistuneiden viharikosten kitkemiseksi. Viimeisin laajaa huomiota saanut tapaus sattui reilu viikko sitten, kun 24-vuotias lesbo Noxolo Nogwaza raiskattiin ja murhattiin äärimmäisen julmalla tavalla. Tytön ruumis löytyi 24. huhtikuuta Johannesburgin ulkopuolelta.

Poliisin mukaan Nogwazaa oli viillelty useaan otteeseen rikkinäisellä lasilla ja hänen kasvonsa ja päänsä oli kivitetty tunnistamattomiksi. Ruumiin päältä löytyi kasa käytettyjä kondomeja, kaljapullo sekä iso kivi, kertoo uutistoimisto AFP.

Nogwazan kuului homojen oikeuksia ajavaan yhdistykseen.

Seksuaalivähemmistöliikkeisiin kuuluvat aktivistit ovat yrittäneet saada jo jonkin aikaa Etelä-Afrikan hallitusta puuttumaan viharikoksiin. Aktivistien mukaan viime aikoina ovat yleistyneet rikokset, joissa miesjoukot raiskaavat lesboja, jotta nämä ”parantuisivat sairaudestaan.”

Oikeusministeriö, poliisi, sosiaaliviranomaiset ja homoaktivistit aloittavat kesäkuun 15. päivä laajan kampanjan, jossa halutaan lisätä yleistä tietoisuutta seksuaalivähemmistöistä. Pohdinnassa on myös se, pitäisikö lakia ja vankeusrangaistuksia tiukentaa kyseisten viharikosten osalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.