Mainos

"Homo-Marski" herätti pahennusta myös eduskunnassa

Kohu marsalkka Mannerheimia kuvaavasta Uralin perhonen -animaatioelokuvasta on tarttunut myös eduskuntaan. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis on yrittänyt kyselytunnilla saada pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) tuomitsemaan elokuvan.

- Tässä yhteiskunnassa ei pitäisi tukea mitään sellaista projektia, joka loukkaa suuria kansalaisryhmiä, Kallis perusteli.

Yleisradion osin rahoittamassa elokuvassa marsalkka esitetään julkisuudessa olleiden tietojen mukaan "korsettiin pukeutuvana homoseksuaalina", joka viihtyy hyvin miespuolisen sotilaspalvelijansa kanssa. Elokuvaa ei toistaiseksi ole esitetty.

Kallis halusi tietää, mitä mieltä hallitus on asiasta, "kun kysymyksessä on ennen kaikkea veteraanisukupolvi, joka on aika voimakkaasti reagoinut tätä animaatio-ohjelmaa vastaan, vaikka kukaan ei ole sitä vielä nähnyt, mutta tietoa siitä on tullut".

Pääministeri Vanhanen vastasi, että tämä ei ole poliittinen kysymys, eikä hallituksella ole siihen virallista linjaa.

- Kysymys on siitä, miten kunnioitetaan toisten ihmisten tunteita, niitä asioita, jotka ovat toisille ihmisille tärkeitä tai pyhiä. Tässä varmasti on kaikilla vähän oppimista. Nykyaikana pyhiä asioita tuntuu olevan aika vähän, Vanhanen huokaisi.

Vanhanen aloitti vastauksensa toteamalla hieman tuskaantuneena, että joutuu taas tilanteeseen, missä näkemättä pitäisi ottaa kantaa. Aiemmin talvella Vanhanen sai kuulla arvostelua siitä, että oli mennyt julkisesti arvioimaan Kansallisteatterin Tuntematonta Sotilasta ilman, että oli nähnyt itse esitystä.

Isompaa keskustelua Mannerheim-animaatiosta ei päässyt syntymään, kun istuntoa johtanut varapuhemies Johannes Koskinen (sd.) torjui enemmät kysymykset vetoamalla siihen, että kulttuuriministeri ei ollut paikalla.

Näytelmän tiedot perustuvat pitkälle pispalaisten punakaartilaisten ja heidän perheidensä vaalimiin perimätietoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.