Homer Simpsonin tuhahduksen alkuperä selvisi

Simpsonit-sarjan Homerin ääninäyttelijä, Dan Castellaneta, tunnetaan lanseeraamastaan D'oh-huudahduksesta. Mutta miten legendaarinen tuhahdus sai alkunsa?

Supersuosittu Simpsonit-sarja on poikinut pitkän historiansa aikana lukuisia lausahduksia ja repliikkejä, jotka ovat levinneet elämään elämäänsä myös Springfieldin ulkopuolelle. Yksi tunnetuimista on epäilemättä Homerin suusta usein kuultava D'oh-huudahdus. Homer päästää tuhahduksen huuliltaan aina, kun jotain menee pieleen.

Sarjan huikean suosion myötä D'oh on päässyt jopa kahteen sanakirjaan.

Homerin takana oleva ääninäyttelijä Dan Castellaneta on kuitenkin kertonut, ettei legendaarinen äännähdys ole täysin miehen itse luoma.

– Simpsoneiden käsikirjoituksessa lukee D'oh-huudahduksen sijaan "ärsyyntynyt murahdus", vielä tänäkin päivänä. Kysyin Mattilta, mitä se tarkoittaa, ja hän vastasi että se voi olla mitä tahansa minä haluan sen tarkoittavan, mies muistelee The Hollywood Reporterissa.

Mistä Castellaneta otti mallia tuhahdukseensa? Lue lisää ja katso "alkuperäinen" D'oh:Simpsonit-tähti paljastaa Homerin tuhahduksen alkuperän

SIMPSONEIDEN uusi ennennäkemätön 23. tuotantokausi Subilla 1.11. alkaen, torstaisin ja keskiviikkoisin klo 20 ja 20.30.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat