Mainos

Holokaustin kiistäneelle viisi vuotta vankeutta

Itävaltalainen mies on saanut eilen viiden vuoden vankeustuomion holokaustin kieltämisestä.

Wienissä toimiva oikeusistuin tuomitsi 67-vuotiaan Gerd Honsikin, koska tämä oli kiistänyt juutalaisten joukkotuhon ja kaasukammioiden olemassaolon useissa julkaisuissa vuosina 1987-2003.

Viikko sitten alkaneen oikeudenkäynnin alussa syyttäjä Stefan Apostol kuvaili, että Honsik ei ole "vain joku pikku natsi", vaan "yksi johtavista revisionisteista" ja "vääristelijä".

- 120 vuotta Hitlerin syntymän jälkeen on edelleen ihmisiä, jotka kiistävät hänen rikoksensa. Se ei ole vain surullista, se on vaarallista, syyttäjä jyrisi.

Honsik itse katsoi olevansa syytön ja väitti yhä asianajajansa välityksellä, että kaasukammiot "eivät ole tosiasia". Asianajajan mukaan he aikovat valittaa tuomiosta.

Gerd Honsik kärsi samoista rikoksista neljän vuoden vankeustuomion jo 1960-luvulla. Vuonna 1992 hänet tuomittiin 1,5 vuodeksi vankilaan, mutta mies ehti paeta Espanjaan ennen tuomion täytäntöönpanoa. Honsik asui siellä 15 vuoden ajan jatkaen kirjojen ja muiden julkaisujen tekemistä. Espanja luovutti hänet takaisin Itävaltaan vuonna 2007.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.