Mainos

Holmlund: Vanhusten kotona asuminen tärkeää

Sisäministeri Anne Holmlund painottaa MTV3:n haastattelussa ikäihmisten kotona asumista. Hän korostaa myös EU-maiden välistä poliisiyhteistyötä.

SuomiAreenassa MTV3:n vieraana ollut sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) haluaisi turvata ikäihmisten kotona asumista. Sisäministeri pitää tärkeänä, että vanhukset voisivat asua kotonaan mahdollisimman pitkään.

Holmlundin mukaan ikäihmisten kotien turvallisuuteen tulisi kuitenkin panostaa aiempaa enemmän. Kotona asumisen uhkina sisäministeri näkee erilaiset palo- ja tapaturmariskit.

Myös ikäihmisiin kohdistuvaan rikollisuuteen on Holmlundin mukaan syytä kiinnittää enemmän huomiota. Vanhusten kohtaama väkivalta on sisäministerin mukaan ollut viime aikoina runsaasti tapetilla.

"EU:n poliisiyhteistyö tärkeää"

SuomiAreenassa vieraillut sisäministeri Holmlund korostaa myös poliisiyhteistyötä EU-maiden välillä.

- Varmasti kun ajattelemme, että Suomi on osa Eurooppaa ja rikollisuushan ei tunne rajoja, silloin on hyvin tärkeää, että viranomaisten välillä on tiivistä yhteistyötä.

Holmlund kuitenkin painottaa yhteistyössä tietoturvakysymyksiä.

- On aivan selvää, että kun tiedot kulkee, pitää olla pelisäännöt, miten ne kulkee. Suomessa on aina lähdetty siitä, että yksityisen henkilön tietosuojasta huolehditaan hyvin. Tämä on hyvä periaate, mielestäni samat periaatteet pitää olla myös EU:ssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.