Mainos

Holmlund puolustaa ampumaharrastajia

Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) puolustaa ampumaharrastajien oikeutta harrastukseensa.

Holmlund sanoi lehdistötilaisuudessa, että aselakia uusittaessa tullaan kuuntelemaan tarkoin asiantuntijoita. Hänen mukaansa on löydettävä ratkaisu, jolla saadaan parannettua turvallisuutta vaikeuttamatta kohtuuttomasti vastuuntuntoisten ase- ja ampumaharrastajien toimintaa.

Holmlund painotti, että aseet eivät tapa ketään elleivät ne ole väärissä käsissä. Vakavia harrastajia ja metsästäjiä ei pidä lähteä syyllistämään, vaan luvanharkintatilanteessa on seulottava sopimattomat henkilöt.

Sisäministeri kiisti kuitenkin tulkinnan, että lakia oltaisiin uudistamassa täysin ampumaharrastajien ehdoilla. Hänen mukaansa myös he pitävät tarpeellisena luvansaannin tiukentamista, jotta jo lupavaiheessa pystytään erottamaan joukosta ne, jotka ovat muin motiivein liikkeellä.

Harrastuksen vakavuus todistettava

Tällä hetkellä käsiaseluvan saantiin ei edellytetä edes ampumaseuran jäsenyyttä. Vaatimuksesta on luovuttu, koska se on ristiriidassa perustuslain kokoontumis- ja yhdistymisvapauspykälän kanssa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan säännöksiä tullaan kiristämään tältäkin osin joka tapauksessa. Vaikkei paluuta vaatimukseen seuran jäsenyydestä olisikaan, harrastuksen vakavuus on pystyttävä todentamaan muilla tavoin.

Paatero oli Holmlundin kanssa valmis kieltämään Jokelan ja Kauhajoen joukkomurhissa käytetyn kaltaiset "räiskintäaseet" suoralta kädeltä. Hän katsoi, etteivät vakavat ampumaharrastajat käytä sellaisia.

-Minulla on se käsitys, että ihan hyvin voitaisiin tehdä niinkin, että tämän tyyppistä asetta ei pitäisi myöntää kenellekään.

Sisäministeri Holmlund ei lämmennyt edelleenkään aseiden säilyttämiselle ampumaradoilla. Hän sanoi järjestelyn vaativan todella massiivisia toimenpiteitä ja piti sitä mahdottomana toteuttaa. Ministerin mielestä ampumaradat, joilla säilytettäisiin tusinoittain aseita olisivat kuin "supermarketteja rikollisille".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.