Mainos

Holmlund: Luvattomien aseiden määrä saatava laskuun

Sisäministeri Anne Holmlund katsoo, että luvattomia aseita on kohtuullisen paljon liikkeellä ja niitä päätyy liian helposti rikollisten käsiin. Holmlundin mukaan laittomaan aseen suhteen lainsäädännön ikenet ovat melko hampaattomat, mutta eduskunnassa käsittelyssä oleva uusi aselainsäädäntö pystynee asiaan jotenkin puuttumaan.

- Tärkeää olisi, että näiden aseiden määrä pystyttäisiin minimoimaan. Rikollisilla valitettavasti on omat tiet, mitkä ovat kokonaisuudessaan vaikeat estää ja selvittää. Markkinoille päätyy paljon myös luvallisia aseita ryöstöjen yhteydessä, ministeri totesi MTV:n Uutisten haastattelussa.

Holmlundin mukaan ampumakelvottomiksi tehtyjä aseita palautetaan paljon uudelleen käyttöön sekä ulkomailla että Suomessa.

Viisi ihmistä ja itsensä eilen surmanneella Ibrahim Shkupollilla on laaja rikostausta. Poliisi kertoo miehen olevan heille tuttu useista eri rikoskokonaisuuksista.

Hänet on tuomittu aiemmin pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Mies on ollut KRP:n tutkittavana myös laittoman maahanmuuton järjestämisestä.

Sisäministeri Anne Holmlund ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, olisiko näiden tietojen valossa tapaus voitu estää.

- Varmasti tätä pitää myös arvioida. Toki hän on ollut poliisin tuttu monellakin tavalla ja hänen tausta on ollut hyvinkin tiedossa. Ehkä sen aika on sitten kun meille selviää yksityiskohtaisesti, mitä on tapahtunut ja mitkä ovat teon todelliset motiivit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.