Mainos

Holmlund: Ilmoittakaa seksitarjoukset poliisille

Sisäministeri Anne Holmlund kehottaa seksin myyntitarjouksen saaneita ottamaan yhteyttä poliisiin. Holmlund on hämmästynyt siitä, ettei poliisille ole tullut yhtään ilmoitusta katuprostituutiosta.

– Poliisin on vaikea puuttua katuprostituutioon. Jokaista kadulla keskustelevaa tai vähäpukeista naista ei voi epäillä, ellei ole selkää näyttöä asiasta. Ja poliisi joutuu myös priorisoida tehtäviä, Holmlund sanoo.

Poliisi on lisännyt partiointia varsinkin Helsingin Eerikinkadulla, jossa prostituoituja on näkynyt. Eilen poliisi kuitenkin kertoi ihmettelevänsä katuprostituutiosta noussutta kohua, koska sen mielestä katuprostituutio ei ole lisääntynyt merkittävästi.

– Olisi tärkeää, että poliisille ilmoitettaisiin seksitarjoukset. Silloin tiedettäisiin, missä tätä toimintaa konkreettisesti tapahtuu, Holmlund muistuttaa.

Katuprostituutio nousi ongelmaksi Helsingin Vaasankadulla ja Aleksis Kiven kadulla 1990-luvun lopulla. Yksittäistapauksia lukuun ottamatta katuprostituutio loppui, kun se kiellettiin järjestyslaissa.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.