Mainos

Holm: Synkin työttömyysennuste ei toteudu

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen (PTT) toimitusjohtaja Pasi Holm ei usko kaikkein synkimpiin työttömyysennusteisiin. Verkkoapila-kolumnissaan hän kehottaa yrityksiä varautumaan jo taantuman jälkeiseen aikaan.

PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holmin mielestä synkimmät ennusteet työllisyyden heikkenemisestä ja työttömyyden kasvusta Suomessa eivät tule toteutumaan. Holm perustaa näkemyksensä siihen, ettei suomalaisessa työelämässä eletä väestön ikärakenteen vuoksi normaalioloissa, kun suuret ikäluokat ovat nyt siirtymässä vanhuuseläkkeelle. Tämä suuri eläkeaalto kestää vielä viisi vuotta.

Taantuman jälkeen nousukausi

- Koska aina taloustaantuman jälkeen koittaa uusi nousukausi, yritysten kannattaa jo nyt alkaa varautua uhkaavaan työvoimapulaan. Paras tapa varmistaa työvoiman saatavuus myös parin vuoden päästä on pitää henkilöstä mahdollisimman hyvää huolta nyt, hän kirjoittaa Verkkoapila-kolumnissaan.

Holmin mielestä henkilöstön työhyvinvointi edistää myös yrityksen menestystä. Työhyvinvoinnin kannalta keskeisiä tekijöitä ovat muun muassa työntekijöiden tyytyväisyys päivittäistoimiin, vireys ja toimeliaisuus sekä toiveikkuus tulevaisuuden suhteen.

- Nämä tekijät vaikuttavat varmasti myös työntekijöiden työpaikkavalintoihin silloin, kun yrityksillä on tarvetta lisätä henkilöstöään, hän pohtii.

Työhyvinvoinnin merkitys korostuu

PTT-johtaja uskoo suomalaisyritysten ymmärtävän henkilöstövähennysten merkittävän vaikutuksen työntekijöiden työhyvinvointiin, jolloin yritykset pitävät väestään huolen tavanomaista enemmän.

- Tämän seurauksena työllisyys ei tule Suomessa heikkenemään eikä työttömyys lisääntymään synkimpien ennusteiden mukaisesti, hän ennakoi.

Holmin mukaan Suomen kansantalous supistuu tänä vuonna noin prosentilla. Vaikka hän ei synkimpien työttömyysennustusten toteutumiseen uskokaan, hän arvioi työttömyysasteen kuitenkin heikkenevän prosentilla tai kahdella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.