Mainos

Hollywoodin näyttelijät valmistautuvat lakkoon

Hollywoodissa on käynnistynyt kesäelokuvien sesonki, joka enteilee uusia kassaennätyksiä. Silti unelmakaupungin ilmassa on aistittavana epävarmuutta. Käsikirjoittajien lakko vältettiin, mutta uhkaamassa on nyt näyttelijälakko, joka toteutuessaan tulisi todella kalliiksi. Pahimmassa pulassa olisivat silloin rivinäyttelijät, sillä tähtiä ei mikään uhkaa.

Hollywoodin kukkula Los Angelesissa

Hollywoodissa vietetään jälleen kesäelokuvien tuottoisaa sesonkiaikaa. Jatko-osa Muumion paluu teki heti uuden ennätyksen. Viikonlopun tulot olivat puoli miljardia markkaa -enemmän kuin millään muulla menestyselokuvalla. Tähtikaupunkia on kuitenkin koetellut viime aikoina kaksi lakonuhkaa. Käsikirjoittajien lakko saatiin soviteltua viime hetkillä, mutta näyttelijöiden lakko uhkaa yhä alkaa heinäkuussa. Lakko saattaa aiheuttaa kaupungille 47 miljardin kustannukset ja vaikuttaa 100.000 työpaikkaan.

-Lakosta voi tulla rankka, joten toivottavasti sopimukseen päästään. Toivomme kaikki ettei lakko käynnistyisi. Se vaikuttaisi muihinkin aloihin, kuten ravintoloihin, pesuloihin ja puutarhureihin. Lakon seuraamukset leviäisivät laajalti, sanoo näyttelijä Arnold Vosloo, yksi Hollywoodin tuhansista näyttelijöistä.

Näyttelijät vaativat että työehdoista tehdään entistä joustavampia. Myös ulkomailla työskennellessään näyttelijät haluavat itselleen oikeudenmukaisempaa verokäsittelyä. Näyttelijät taistelevat myös saadakseen jatkossa oman osuutensa Hollywood-filmien kaapeli- ja video-oikeuksista.

Näyttelijä John Hannah haluaa taistella ammattiryhmänsä oikeuksien puolesta. -Meillä on oikeus tehdä töitä, ilman että meitä riistetään. Uusien sopimuspykälien on tarkoitus suojella meidän näyttelijöiden oikeuksia, Hannah kiteyttää.

Näyttelijät murehtivat jopa digitaalisten näköishahmojen läpimurtoa. Tietokoneella tehdyt virtuaalihahmot ovat jo ällistyttävän todentuntuisia, ja oikeat näyttelijät pelkäävät niiden vievän heiltä työpaikkoja.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.