Mainos

Hollywood takoo rahaa vanhojen menestyselokuvien uusilla versioilla

Amerikkalaiset elokuvatekijät takovat rahaa varman päälle aiheiden uudelleenfilmatisoinneilla tai saman aiheen monilla jatko-osilla. 1960-luvulla filmattu Apinoiden Planeetta on yksi uusfilmatisoinneista. Uusi versio Apinoiden planeetasta tuotti tekijöille Yhdysvalloissa ensimmäisenä viikonloppuna ennätysmäiset 490 miljoonaa markkaa - elokuvahistorian toiseksi suurimman kassatulon.

Vuonna 1968 ilmestynyt yhteiskuntaa kritisoiva Apinoiden planeetta oli pessimistinen tulevaisuudenkuva maailmasta, missä ihmiset ovat aivotonta riistaa ja apinat sotaisa älykkökulttuuri. Kun alkuperäisversio kritisoi 1950-luvun kommunistivainoja Amerikassa ja etelävaltioiden rotusyrjintää, käy uusi versio nykyhteiskunnan ongelmien ja ilmöiden, kuten median, kimppuun.

-Yhteiskunnastamme on tullut yhä sirpaleisempi johtuen välittömästä yhteydestämme mediaan, uskoo ohjaaja Tim Burton. - Uusi versio heijastaa noita seikkoja. Elokuvamme apinayhteisöstä löytyy yksilöitä, jotka alkavat jo muistuttaa enemmän ihmistä. Ja sitten on myös Tim Rothin kaltaisia sotureita, jotka pitävät kynsin hampain kiinni apinamaisuudestaan, Burton sanoo.

Hollywoodissa yhä tärkemmäksi on noussut myös meikkitaide tai olioiden luominen digitekniikalla. Uusimmat meikkaustekniikat ovat muuttaneet apinatkin ja antavat näyttelijöille mahdollisuuksia enemmän omiin kasvon ilmeisiin, kertoo näyttelijä Kevin Grevious: - Maskeeraukseni eri osat myötäilevät automaattisesti tekemiäni ilmeitä. Maski ei ole lainkaan haitaksi, pikemminkin se auttaa minua pääsemään sisälle roolihahmooni.

Tavallisesti niin hauskat simpanssit ovat uudessa Apinoiden planeetassa gorillojakin hyökkäävämpiä. Oikeiden apinoiden käyttäminen elokuvanteossa voi tosin tuoda mukaan omat ongelmansa.
- Kuvauspaikalla oli oikeita simpanssejakin, mutta pyysin pitämään ne loitolla minusta. Ne pelottavat minua. Ovathan ne kauniita otuksia omassa elinympäristössään, mutta mielestäni on silti väärin tuoda simpansseja ihmisten keskuuteen, näyttelijä Tim Roth sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.