Hollywood-tähdillä hepatiittiriski

Joukko Hollywood-tähtiä on vaarassa sairastua hepatiitti A:han. Muun muassa näyttelijät Hugh Grant, Drew Barrymore ja Sandra Bullock osallistuivat juhliin, jonka aikana tarjoillussa ruuassa saattaa piillä sairausriski.

Näyttelijätrio osallistui helmikuun 7. päivä Sävel ja sanat (Music and Lyrics) -elokuvan ensi-iltajuhliin Los Angelesissa. Nyt on selvinnyt, että yhdellä tilaisuuden järjestäneen julkkiskokki Wolfgang Puckin työntekijöistä oli hepatiitti A. Kyseessä on saastuneen juomaveden ja ravinnon välityksellä leviävä viruksen aiheuttama maksatulehdus,

Juhliin osallistuneille on lähetetty kirje, jossa kerrotaan hepatiittiriskistä, joka seuraa etenkin siitä, jos juhlavieras nautti tilaisuuden aikana tarjolla ollutta raakaravintoa. Samalla kirjeessä kuitenkin ilmoitetaan USA:n terveysministeriön arvioineen sairastumisriskin suhteellisen pieneksi. Asian varmistamista lääkärissä kuitenkin suositellaan.

Wolfgang Puckin kokoama tiimi hoiti myös amerikkalaisen Sports Illustrated -lehden juhlan, joka on niinikään johtanut hepatiittikohuun. Muun muassa supertähti Beyoncé Knowles kävi varmistamassa lääkärin luona, ettei ollut saanut hepatiittitartuntaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat