Mainos

Hollolan pääkallosta uutta tietoa

Päijät-Hämeen poliisi tiedotti syyskuussa Hollolan Manskiventien läheisestä metsiköstä löytyneestä ihmisen pääkallosta. Alueella suoritettiin tuolloin maastoetsintöjä ja teknistä tutkintaa. Pääkallo lähetettiin laboratoriotutkimuksiin.

Valmistuneiden tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että kyse on mieshenkilöstä, joka oli täyttänyt ehkä 50 vuotta kuolleessaan.

Kallo on ollut kenties pidemmän aikaa maan sisällä ja myöhemmin kallo kaivettu maanpinnalle, kaivamisen on voinut tehdä myös joku eläin. Kallo on ollut maastossa muutamia vuosia, jona aikana eläimet ovat vähintäänkin siirrelleet kalloa maanpinnalla.

Henkilöltä on elinaikanaan puuttunut yläetuhampaita kolme kappaletta. Kallosta saatiin eristetyksi toistaiseksi tuntemattoman henkilön DNA-tunniste.

Poliisi jatkaa asian selvittelyä kadonneiksi ilmoitettujen henkilöiden kartoittamisella ja tarvittaessa poliisi ryhtyy keräämään kadonneiden henkilöiden omaisilta vertailunäytteitä tuon tuntemattoman vainajan henkilöllisyyden selvittämiseksi. Tässä vaiheessa asiassa ei ole mitään rikokseen viittaavaa ja asiaa tutkitaan nimikkeellä kuolemansyyntutkinta.

Kaikki kalloon liittyvät vihjeet sekä kadonneisiin iäkkäämpään ylähampaattomiin mieshenkilöihin liittyvät tiedot pyydetään ilmoittamaan Päijät-Hämeen poliisille numeroon 071-8737321 tai sähköpostitse: pitkakestoinentutkinta.paijat-hame@poliisi.fi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.