Hollantilaisturistin puukottanut myönsi tapon

"Äänet päässä olivat voimakkaita". Oikeus passitti 35-vuotiaan mielentilatutkimukseen.

Oikeudenkäynnin päätteeksi Porvoon käräjillä 35-vuotias epäilty myönsi kaikki syytteet oikeiksi, vaikka oli niitä aiemmin oikeudenkäynnissä osittain kiistänyt.

- Päässä naksahti ja halusin tehdä pahaa, hollantilaisturistin kesäkuisesta puukotuksesta epäilty mies kertoi poliisikuuluisteluissa.

-Tuli sellainen olo, että jotain pitää satuttaa. Äänet päässä olivati niin voimakkaita, mies kertoi oikeudessa.

Oikeus päätti lähettää miehen mielentilatutkimukseen.

Hollantilaisturistin puukotusta edelsi järjettömältä vaikuttava tapahtumasarja iltapäivällä Porvoon Citymarketin nurkilla.

Syyttäjä Jukka Haavisto kertoi, että mies oli nauttinut alkoholia ja hänellä oli naksahtanut päässä. Hän oli päättänyt tehdä jollekin pahaa.

Syytteen mukaan 35-vuotias kotkalaismies oli ensin uhannut pankkiautomaatilla asioinutta naista. 35-vuotiaalla oli ruokailuveitsi ja hän uhkasi tappaa.

Kotkalainen oli yrittänyt lyödä naista veitsellä niskaan. Iskut eivät kuitenkaan osuneet.

Uhkailu jatkui ja mies meni Citymatketiin sisälle ja noin infotiskillä asioinut 30-vuotias mies sai veitsestä iskuja selkään täysin yllättäen. Miehen nahkatakki kuitenkin kesti - hän sai vain nirhaumia.

35-vuotias uhkaili veitsellään vielä kahta muuta. Mies huusi tappavansa. Seuraava uhri sai väännettyä veitsen miehen kädestä ja mies yritti potkia tätä.

35-vuotias riisui yläruumiinsa paljaaksi ja uhkasi tappaa taas eri henkilön.

Seuraavaksi riehuja varasti keittiöveitsen Citymarketista ja jatkoi uhkailua. Hän lähti ulos kaupasta. Ihmiset olivat huutaneet ja varoittaneet miehestä.

Hollantilaispariskunta ei ilmeisesti ymmärtänyt varoituksia.

Viimeinen uhri oli 70-vuotias hollantilaisturisti, jota 35-vuotias löi veitsellä rintaan. Mies kuoli.

Puukottaja palasi vielä kauppaan, mutta tuli sitten ulos ja poliisi otti miehen kiinni.

Syyttäjän mukaan syytetyllä on ollut aiemmin mielenterveydellisiä ongelmia ja hän on ollut lääkityksen alaisena.

Hollantilaismiehen vaimo ei ollut oikeudessa, mutta avustaja kertoi naisen edelleen kärsivän vahvasti tapahtumista. Nainen vaatii 35 000 euron kärsimyskorvauksia.

"Tapan teidät kaikki"

- Ajattelin ostaa mansikoita, mutta sitten se mies tuli ja huusi: "mä tapan teidät kaikki", noin 50-vuotias mies kuvaili tilannetta ennen hollantilaisen puukotusta. - Hän seurasi minua, mutta meni sitten kauppaan.

Mies näki myös henkirikoksen.

-Ihmiset tulivat kaupasta ulos kaaoksessa. Me yritimme huutaa ja varoittaa, mutta ei hollantilaiset eivät ymmärtäneet.

35-vuotias kohtasi hollantilaispariskunnan kaupan ulko-oven luona.

-Hollantilainen yritti sohia sateenvarjolla, mutta se ei auttanut. Mies löi puukolla vähän alhaaltapäin.

Toinen mies kertoi epäillyn sanoneen kaupassa: "Saatana! Minä tapan teidät kaikki!"

Mies oli huomannut, että riehujalla oli vain ruokailuveitsi ja sai sen pois.

-Syytetty uhkasi tappaa meidät ja alkoi riisua paitaansa. Lähdin perääntymään ja tämä vastaaja meni kauppaan. Hän tuli puukon kanssa ja meikäläinen otti takapakkia aika nopeasti.

Kolmas mies tuli paikalle, kun 35-vuotias ja toinen taistelivat ruokailuveitsestä.

- Mies meni ulos ja seurasin perässä. Näin vastaajan puukon kanssa. Menin tuulikaapin ovelle ja yritin houkutella häntä kauppaan pois uhrin luota. Hän seurasi, mutta menin parkkipaikalle johtavaan käytävään. Sain ovea pidettyä kiinni ja hän hetken yritettyään poistui ulos. Ulkona olivat poliisit odottamassa.

Nuorempi mies kohtasi paidattoman miehen tuulikaapissa.

-Näin puukon nostetussa kädessä ja peräännyin. Hän tuli ulos perässä ja heilutti puukkoa. Pelkäsin henkeni puolesta. Sillä oli hullun katse.

-Vanhempi pariskunta oli siinä ja mies iski puukolla. Verta tuli heti kun hän veti puukon pois. Se näytti pahalta enkä halunnut enää katsoa.

(MTV3-Jarkko Sipilä)

Lue myös:

    Uusimmat