Hollantilainen retkeilijä ilmoitettiin kadonneeksi – pelastusjoukot tekivät lohduttoman löydön suositusta luolasta Malesiassa

Malesialaiset pelastajat löysivät hollantilaisen retkeilijän ruumiin päivä sen jälkeen, kun hänet oli ilmoitettu kadonneeksi. 66-vuotias mies löydettiin suositusta luolasta, joka oli tulvinut sateiden takia, kertoo Independent.

Malesiassa näyttävistä luolistaan tunnetussa Gunung Mulun kansallispuistossa sijaitseva Deer Cave on retkeilijöiden suosima nähtävyys, jossa vierailee kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosittain.

Hollantilaisen retkeilijän ruumis löydettiin valtavassa luolassa virtaavasta joesta. Luola oli alkanut tulvia rankan sateen takia, ja viranomaisten mukaan mies oli kuollut hukkumalla veden noustessa luolassa.

Pelastustehtävä ei ole kuitenkaan ohitse. Kateissa on yhä parikymppinen paikallinen retkiopas, jota jäljittää toistakymmentä pelastajaa. Etsinnät jouduttiin keskeyttämään lauantaina iltapäivällä rankkasateen takia.

Kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde, ja kyseinen luola yksi monista siellä olevista kalkkikiviluolista. Deer Cave -nimen kerrotaan juontavan siitä, että peurat tulevat luolaan nuolemaan suolaisia kiviä.

Lue myös:

    Uusimmat