Mainos

Hollantilainen KLM supistaa edelleen toimintaansa

Hollantilainen lentoyhtiö KLM aloittaa tiukan säästökuurin selvitäkseen lentoyhtiöitä kautta maailman ravistelevan kriisin kynsistä. Asiantuntijoiden mukaan KLM:llä on hyvät mahdollisuudet selvitä säästöjen jälkeenkin, sillä yhtiön tase on kunnossa toisin kuin raskaasti velkaantuneilla Swissairilla ja Sabenalla.

KLM:n aseet selvitä yleisestä talouskurimuksesta ovat koko henkilökuntaa koskevat palkkojen alennukset ja lentoreittien karsiminen. Yhtiö ei myöskään aio uusia määräaikaisten työntekijöiden työsopimuksia.

KLM:n lentoreittejä koskevat uudistukset tulevat voimaan pääsääntöisesti talviaikataulun myötä tämän kuun lopussa. Amsterdamin ja Helsingin välisiin vuoroihin ei ole tulossa enää suuria muutoksia. KLM lentää nykyisin Helsinkiin kolmasti viikossa, kun aiemmin vuoroja oli neljä.

KLM supisti toimintaansa jo viisi prosenttia pian Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkeen. Tänään yhtiö ilmoitti supistavansa matkustajakapasiteettiaan 10 prosenttia. KLM karsii Euroopan-reiteiltään Pariisiin, Milanoon, Madridiin, Müncheniin ja Göteborgiin lennettävien vuorojen määrää ja lopettaa kokonaan Malmön-lennot.

Eniten yhtiö karsii Pohjois-Amerikan lentovuoroja, mutta listalla on myös vuoroja Lähi-itään sekä Aasian-Tyynenmeren-alueelle.

Työpaikkoja häviää mahdollisesti jopa 2500 kaikkiaan yhtiön 27000 hengen työvoimasta. Lisäksi yhtiö lyhentää noin 12000 ihmisen työaikaa. KLM:n kaikki työntekijät pääjohtajasta suoritustasolle joutuvat alentamaan palkkojaan. Pienipalkkaisimpien ansioita leikataan kolme prosenttia, keskijohdon kuudesta seitsemään prosenttia ja ylimmän johdon 15 prosenttia.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.