Hollantilainen haveritankkeri saapui Porvooseen

Suomen merenkulkulaitos lähetti tänään tarkastajansa vastaanottamaan hollantilaista Saxen-öljytankkeria Porvoon Sköldvikiin. Viron merenkulkulaitos pyysi suomalaisviranomaisia tarkastamaan aluksen, jonka epäillään käväisseen karilla tai juuttuneen jäihin aikaisin tiistaiaamuna Tallinnan edustalla. Aluksessa ei tiettävästi ole vuotoja.

-Epäselvää on, onko alus todella ollut karilla vai onko se ollut vain jäissä kiinni. Meidän tarkastaja menee sinne paikalle ja sitten katsotaan, onko painolastitankeissa vuotoa. Samoin selvitetään päällikön kanssa, mitä siellä on todella tapahtunut. Sen jälkeen päätetään toimenpiteistä, kertoi meriturvallisuusjohtaja Jukka Häkämies merenkulkulaitoksesta.

-Jos siinä on karilleajoepäily, niin sitten paikalle pyydetään luokituslaitoksen edustaja tekemään jatkotarkastuksia, Häkämies jatkoi.

Hänen mukaansa mistään vuodosta ei ole näyttöä. Aluksen päällikkö on myös ilmoittanut, ettei laivassa ole vuotoja.

Saxen on tiettävästi kaksoisrunkoalus, joten mahdollinen vuoto aluksen pohjassa ei vielä merkitsisi lastitankin vuotoa. Aluksen lastina on uutistoimisto AFP:n mukaan 5000 litraa polttoöljyä.

-Kyseessä on epäily mahdollisesta karilleajosta. Mitään hälyttävää ei ole tällä hetkellä tiedossa, Häkämies korosti.

Hän kertoi, etteivät virolaiskollegat itse käyneet laivalla.

Saxen juuttui kiinni noin viidentoista minuutin ajaksi ennen kuin alus pääsi omin voimin irti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat