Mainos

Hollantiin tulossa vihdoin uusi hallitus

Marraskuussa pidettyjen vaalien suuri voittaja oli sosialistipuolue. Se kuitenkin syrjäytettiin hallituskaavailuista, koska sillä oli erimielisyyksiä muiden suurten puolueiden kanssa.

Hollantiin ollaan vihdoin saamassa uusi hallitus runsaan kahden kuukauden väännön jälkeen. Eroavan pääministerin Jan Peter Balkenenden johtama kristillisdemokraattinen puolue sopi tänään hallitusyhteistyöstä oppositiossa olevan työväenpuolueen sekä pienemmän kristillisen liiton kanssa.

Puoluejohtajat hiovat sopimuksen yksityiskohtia vielä viikonvaihteen aikana. Hallitussopimus esitellään sen jälkeen puolueiden parlamenttiryhmille maanantaina.

Kristillisdemokraatit kärsivät marraskuussa pidetyissä vaaleissa kirvelevän tappion ja saivat 151-paikkaiseen parlamenttiin vain 41 edustajaa. Työväenpuolue voitti 33 ja kristillinen liitto kuusi paikkaa.

Vaalien suuri voittaja oli sosialistipuolue, joka sai 26 edustajaa parlamenttiin. Puolue kuitenkin syrjäytettiin hallituskaavailuista, koska sillä oli suuria erimielisyyksiä muiden suurten puolueiden kanssa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.