Mainos

Hollanti luovuttanut tietoja turvapaikanhakijoista Kongoon

Turvapaikanhakijoiden tiedot ovat voineet saattaa hakijat vaaraan. Riippumaton komissio ei tiedä, mitä on tapahtunut palautetuille hakijoille, joiden tiedot ovat Kongon viranomaisilla.

Alankomaiden viranomaiset ovat luovuttaneet yli sadan hylätyn kongolaisen turvapaikanhakijan tiedot Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Hollannin median mukaan maan viranomaiset ovat antaneet kongolaisille kollegoilleen tietoja, jotka ovat voineet saattaa palautettavat turvapaikanhakijat vaaraan.

Hollantilaisviestimet ovat raportoineet asiasta jo kuukausia, mutta riippumattoman komission tekemä selvitys vahvisti väitteet tänään. Maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Rita Verdonk on toistuvasti kiistänyt väitteet, kun maan parlamentti on häneltä niistä kysynyt.

Selvityksen mukaan Kongoon toimitetut tiedot eivät paljastaneet yksityiskohtia maahanmuuttajien menneisyydestä mutta sisälsivät tietoja, joiden perusteella viranomaiset pystyivät saamaan selville, oliko joku hakenut Alankomaista turvapaikkaa.

Komissio ei kyennyt selvittämään, mitä tapahtui niille Kongoon palautetuille maahanmuuttajille, joiden turvapaikansaantiyritykset olivat paljastuneet kongolaisviranomaisille.

Raportin mukaan tietojen luovuttaminen johtui inhimillisistä virheistä, pitkästä ja monimutkaisesta järjestelmästä, jolla karkotusasiakirjoja käsitellään, sekä Hollannin maahanmuuttoviranomaisten suuresta työmäärästä ja pienestä henkilökunnasta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.