Mainos

Hollanti etsii terrorismista epäiltyä syyrialaista

Hollannin etsintäkuuluttamaa syyrialaismiestä epäillään terrorismiverkon johtajaksi ja osallisuudesta elokuvaohjaajan murhaan.

Hollanti on etsintäkuuluttanut syyrialaismiehen, jota epäillään maassa toimineen radikaalien muslimien verkoston johtajaksi. Hänen uskotaan olleen osallisena elokuvaohjaaja Theo van Goghin murhaan kuun alussa.

Hollannissa on pidätetty joukko "terroristisesta salaliitosta" epäiltyjä henkilöitä sen jälkeen, kun elokuvassaan kriittisesti islamia käsitellyt van Goghmurhattiin kuun alussa.

Van Goghin murhasta epäiltynä on pidätetty marokkolaissyntyinen mies, jota syytetään yhdessä viiden muun miehen kanssa terroristipykälien nojalla. Syyttäjänviraston tiedottajan Wim de Bruinin mukaan Hollanti etsii lisäksi syyrialaiseksi uskottua miestä, jonka arvellaan johtaneen radikaalimuslimien verkostoa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tutkimuksissa on käynyt ilmi, että murhasta epäillyllä miehellä oli välikäsien kautta yhteyksiä mieheen, joka on pidätetty Espanjassa epäiltynä osallisuudesta viimevuotiseen Casablancan itsemurhaiskuun. Iskussa sai surmansa 45 ihmistä.

Hollannin syyttäjänvirasto kertoo myös poliisin mahdollisesti kyenneen estämään uuden murhan, kun kaksi epäiltyä pidätettiin Haagissa koko päivän kestäneen piirityksen jälkeen toissapäivänä keskiviikkona. Sanomalehti De Telegraafin mukaan toiselta pidätetyltä löydettiin viesti, joka viittaisi itsemurhaiskuaikeeseen. Neljä poliisia haavoittui, kun piiritetyt miehet heittivät käsikranaatin päin poliisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.