Mainos

Hollannista löytyi tuhansia uusia hormonitiloja

Hollannin viranomaiset ovat kertoneet pysäyttäneensä sikojen teurastamisen ja viennin tuhansilta tiloilta, joiden epäillään käyttäneen kiellettyä MPA-kasvuhormonia.

Hollanti sai viime viikolla EU:lta luvan aloittaa uudelleen sikojen teurastamisen ja viennin, kunhan tietyt ehdot täyttyvät.

Italia kuitenkin ilmoitti maanantaina kieltäytyvänsä vastaanottamasta hollantilaista sianlihaa. Myös Saksa on viime päivinä ilmaissut huolensa hollantilaisen sianlihan turvallisuuden puolesta. Saksan hallitus kiisti kuitenkin tänään, että se kaavailisi hollantilaisen sianlihan tuontikieltoa.

Myös EU:n eläinlääketieteellinen komitea pohti tänään, mihin toimiin EU-maiden olisi ryhdyttävä asiassa sitten, kun kiellettyä hormonia on havaittu eläimissä. Näin on toistaiseksi käynyt vain Hollannissa ja Belgiassa, kertoo Ruotsin uutistoimisto TT. Komiteassa päätettiin TT:n mukaan, että kukin maa voi toistaiseksi päättää itsenäisesti toimistaan.

Hollanti, maailman kolmanneksi suurin sianlihan viejä, pitää sianlihaansa vaarattomana, koska EU on hyväksynyt sen testausmenetelmät.

Hormonikohun epäillään saaneen alkunsa irlantilaisen lääketehtaan ja jätehuoltoyhtiön väärin luokittelemasta sokeripitoisesta jätteestä.

Belgialainen yhtiö osti niiltä jätettä valmistaakseen glukoosisiirappia. Aine päätyi sitten hollantilaisille rehunvalmistajille ja mm. virvoitusjuomatehtaille Belgiassa ja Saksassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.