Mainos

Hollannin uusoikeiston sivusto suututti Itä-Euroopan

Hollannissa islamivastaisuudesta tunnettu uusoikeistolaispoliitikko Geert Wilders on saanut aikaan diplomaattisen kahnauksen Itä- ja Keski-Euroopan maiden kanssa.

Kymmenen maata on valittanut Wildersin johtaman Vapauspuolueen uusista nettisivuista, jotka hyökkäävät eurooppalaista siirtotyövoimaa vastaan.

Pari viikkoa sitten avattu Meldpunkt eli "itä- ja keskieurooppalaisten ilmiantosivu" on jo nimeltään provosoiva. Wilders on toista mieltä.

– Se on fantastinen nettisivu. Olen ylpeä siitä. Puolue on ylpeä siitä. Se, että koko maailma sekaantuu siihen – suurlähettiläistä komissaareihin ja poliitikkoihin – ei kiinnosta minua pätkääkään.

Sivulla kuka tahansa voi esittää ilmiantoja. Tarinat ovat tarkistamattomia.

– Se on helposti aika vahvasti stigmatisoiva, koska siinä lähdetään siitä, että Itä-Euroopasta tulleet puolalaiset, romanialaiset ja bulgarialaiset aihetuttavat ongelmia, dosentti Pasi Saukkonen Helsingin yliopistosta luonnehtii.

Kymmenen suurlähettilästä on julkaissut vastalausekirjeen vaatien, että Hollannin yhteiskunta ja poliittisen johtajat ottavat etäisyyttä hankkeesta. Eniten on ottanut itseensä Puola.

– Viestini suurlähettiläille on tämä: pitäkää huolta omista asioistanne, Wilders vastaa.

Wildersin ajoitus Saukkosen mukaan on kuitenkin sisäpoliittisesti pistämätön.

– Heidän kannatuksensa on jonkin verran laskenut. Hallitus valmistautuu rankkoihin säästöihin. Jos hallitus hajoaa, aukeaa oppositiolle mahdollisuuksia.

(MTV3)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 16.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.