Mainos

Hollannin turmakoneessa passiväärennös?

Kuva: EPA

Amsterdamin eilisessä onnettomuuskoneessa oli matkustaja, jolla oli suomalainen matkustusasiakirja. Asiakirjan oikea haltija oli kuitenkin Suomessa.

Suomen lähetystö ja ulkoministeriö Helsingissä kuitenkin selvittivät, että kyseinen henkilö on tavoitettu Suomesta eikä ollut mukana eilisessä turmassa.

Suomen suurlähettiläs Hollannissa Mikko Jokela kertoo MTV3:lle, että harvoin henkilöllisyyden selvittäminen on ollut näin mutkikasta. Selvitystyötä vaikeutti se, että loukkaantuneen matkustajan sairaalatiedot ja matkustusasiakirja eivät täsmänneet.

Kuka oli koneessa?

Jokela ei kiistä eikä toisaalta myönnä oikeaksi ajatusta, etteikö koneessa olisi ollut matkustaja väärillä papereilla. Jokela kuitenkin pitää ajatuskulkua ymmärrettävänä. Lähetystön mukaan Hollannin viranomaiset yrittävät selvittää, kuka koneessa ollut matkustaja todellisuudessa on.

Jokela kertoo, ettei ole saanut Hollannin viranomaisilta kopiota matkustusasiakirjasta. Hän ei siis pysty vahvistamaan, onko kyseessä passi vai jokin muu dokumentti. Jokelan mukaan asia kuuluu nyt lähinnä Hollannin ja Suomen poliisiviranomaisten alaan.

Turmakoneen tutkinta jatkuu.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.