Mainos

Hollannin poliisi ratsasi kurdien harjoitusleirin

Leirillä pidätettiin 29 ihmistä ja muualla tehdyissä ratsioissa 9 ihmistä. Ratsia ei poliisin mukaan liity mitenkään ääri-islamilaisia militantteja koskeviin tutkimuksiin.

Hollantilaiset poliisit ovat tehneet ratsian Etelä-Hollannissa sijaitsevalle kurdien harjoitusleirille, jossa leiriläiset ovat hollantilaisten viestimien mukaan saaneet sotilaskoulutusta. Lisäksi tehtiin useita muita ratsioita, joissa on pidätetty 38 ihmistä, ilmoitti Hollannin syyttäjänvirasto tänään.

Poliisin tiedottajan mukaan ratsia Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n leirille Liempdessä tehtiin poliisien ja syyttäjäviraston vuoden jatkuneiden tutkimusten perusteella. Tutkimuksissa oli viranomaisten mukaan selvinnyt, että parikymmentä ihmistä oli saanut leirillä koulutusta, jolla heitä valmistettiin aseelliseen taisteluun Turkissa.

Liempdessä pidätettiin 29 ihmistä ja muualla tehdyissä ratsioissa 9 ihmistä. Ratsioita tehtiin poliisin mukaan kymmeneen rakennukseen.

Eindhovenin lähellä sijaitsevaan Liempdeen tehty ratsia ei poliisin mukaan liity mitenkään ääri-islamilaisia militantteja koskeviin tutkimuksiin. Nämä tutkimukset alkoivat kun hollantilais-marokkolainen islamilaisaktivisti oli ampunut elokuvaohjaaja Theo van Goghin viime viikolla.

Koska PKK kuuluu EU:n terrorijärjestölistaan, epäillään tänään pidätettyjä henkilöitä Hollannin poliisin mukaan kuulumisesta terroriristijärjestöön. Hollannissa asuu arviolta 60 000 kurdia, joista valtaosa on lähtöisin Turkista.

PKK on käynyt 15 vuotta sissisotaa Turkin itä- ja kaakkoisosissa kurdien itsehallintoalueen luomiseksi. Vuonna 1999 PKK julisti yksipuolisen tulitauon, jonka se viime kesäkuussa ilmoitti lopettavansa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.