Hollannin kaahailija menehtyi vammoihinsa

Hollannin kuningasperhettä vastaan iskun tehnyt hollantilaismies on kuollut.

Mies menehtyi vammoihinsa viime yönä, kertoi Hollannin televisio. Poliisin mukaan mies toimi yksin.

Kuningatar Beatrix joutui eilen poikkeuksellisen hyökkäyksen kohteeksi Apeldoornin kaupungissa. 38-vuotias hollantilaismies kaahasi autollaan keskelle kuninkaallista paraatia ja yritti törmätä kuningasperhettä kuljettaneeseen avokattoiseen bussiin.

Auto ohitti bussin vain muutaman metrin päästä ja osui kiviseen muistomerkkiin. Ennen törmäystä mies ehti kuitenkin ajaa kymmenien katselijoiden yli. Lähes 20 loukkaantui. Tänään kuolonuhrien määrä nousi kuuteen, kun yksi loukkaantuneista kuoli vammoihinsa.

Mediatietojen mukaan mies oli menettänyt työpaikkansa, oli yksinäinen ja kotoisin pikkukaupungista. Poliisi arvioi kotietsinnän jälkeen hänen toimineen yksin.

- Terroriyhteyksistä ei ole viitteistä, oikeushallinnon edustaja Ludo Goossens sanoi toimittajille eilen Apeldoornissa. Hänen mukaansa miehellä ei ollut myöskään räjähteitä. Arvio teon tahallisuudesta on Goossensin mukaan peräisin ensi kontaktista mieheen, ennen kuin hänet saatiin ulos autostaan.

Mies kertoi poliisille pyrkineensä nimenomaan vahingoittamaan kuningasperhettä. Perhe aikoo vastaisuudessakin esiintyä julkisesti, joskin tiukempien turvatoimien myötä.

Kuningattaren päivänä sadattuhannet hollantilaiset lähtivät kaduille oransseihin peruukkeihin ja hassuihin hattuihin pukeutuneina.

Hollannin kuninkaallisten asioista vastaava ministeriö antoi lausunnon, jonka mukaan kuningatar on järkyttynyt tapahtuneesta ja lähettää surunvalittelunsa uhreille ja näiden läheisille.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat