Mainos

Hollannin ilotalot laillisiksi

Hollannin lukuisat ilotalot muuttuvat laillisiksi huomisesta lähtien.

Hollanti laillistaa bordellit

Hollanti laillistaa bordellinsa huomisesta alkaen. Samalla bordelleihin kohdistetaan kuitenkin joukko tiukkoja säädöksiä hygienian, työ-ympäristön ja työolosuhteiden suhteen. Päätös ilotalojen laillistamisesta tehtiin jo joulukuussa, mutta se astuu voimaan vasta nyt.

Pyrkimyksenä on estää alan lieveilmiöt, kuten alaikäisten ja laittomien maahanmuuttajien hyväksikäyttö. Itse prostituutio on ollut laillista Hollannissa vuodesta 1911, mutta esimerkiksi Amsterdamin "punaisten lyhtyjen kadut" ovat tähän asti olleet laittomia.

-Prostituutiota esiintyy kaikkialla ja siihen tulee suhtautua realistisesti. Seksuaalisen hyväksikäytön estäminen vaatii ankaria toimenpiteitä, kun taas vapaaehtoinen kaupallinen hyötyminen prostituutiosta tehdään lailliseksi ja normalisoidaan, sanoi Hollannin oikeusministeri Benk Korthals englantilaisen The Independent-lehden tänään julkaisemassa haastattelussa.

Lainmuutoksen yhteydessä rangaistukset kaupalliseen seksiin pakottamisesta tiukkenevat nykyisen vuoden kestävästä vankeudesta kuuden vuoden vankeustuomioksi.

Tarkastuksia ja veroja

Lainmuutos vaatii, että terveystarkastajien ja muiden viranomaisten täytyy päästä tarkastamaan prostituoitujen työtilat. Tarkastuksissa tullaan seuraamaan mm. seksilelujen puhtautta ja sänkyjen ruuvien pitävyyttä. Useat bordellit ovatkin jo saaneet huomautuksia esimerkiksi paloturvallisuudesta.

Hollantilaiset prostituoidut saavat lainmuutoksen myötä lain tuoman suojan työlleen. Ammattilasten keskuudessa muutosta ei ole otettu vastaan pelkällä riemulla, sillä 1. lokakuuta lähtien he ryhtyvät maksamaan myös veroja tavallisten työntekijöiden tapaan.

Haagissa monet prostituoidut ovat vastustaneet lakia, josta on keskusteltu jo kymmenen vuoden ajan.

Varsinkin tiukat aukioloajat kismittävät alan ammattikuntaa, sillä vastedes bordellien tulee noudattaa yleisiä lain määräämiä aukioloaikoja.

Myöskään bordellien pitäjät eivät ole tyytyväisiä lukuisia säännöksiä ja rajoituksia tuovaan muutokseen. -Uuden lain todellinen tarkoitus on päästä eroon monista bordelleista. Byrokratia tekee meidät hulluksi, me joudumme noudattamaan kaiken maailman lakeja huoneen koosta työolosuhteisiin, valitti bordellinpitäjien painostusjärjestön puheenjohtaja Arie de Jong The Independentille. Hollannissa arvioidaan olevan 25 000 prostituoitua.

(MTV3-STT-NTB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.