Mainos

Holkerista valtioneuvos

Pankinjohtaja, valtiotieteen maisteri Harri Holkeri sai tänään osakseen poikkeuksellisen kunnianosoituksen. Tasavallan presidentti myönsi hänelle valtioneuvoksen arvonimen.

Valtioneuvoksen arvonimi on varsin harvinainen. Kautta aikojen se on aiemmin myönnetty vain kuudelle vaikuttajalle. Näistä kuudesta valtioneuvoksesta ovat elossa keskustalaiset voimahahmot Martti Miettunen ja Johannes Virolainen. Holkeri, 61, siirtyi taannoin eläkkeelle Suomen Pankin johtokunnan jäsenen virasta. Aivan äskettäin hän sai suurta mainetta kansainvälisestä toiminnastaan. Hän oli mukana kolmen miehen ryhmässä, joka johti Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluja. Holkerin panosta tässä työssä ylistettiin monessa yhteydessä.

Holkeri on pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja. Puolueen puheenjohtajana hän toimi vuosina 1971-79. Suomen Pankin johtokuntaan hänet valittiin vuonna 1978. Vuodet 1987-91 Holkerin uralla oli merkittävä vaihe. Hän toimi tuolloin porvarillisen hallituksen pääministerinä. Hänen johdollaan kokoomus katkaisi yli kahden vuosikymmenen oppositiokauden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.