Mainos

Holkerille tunnustusta Britanniassa

Britannia on myöntänyt Pohjois-Irlannin rauhanvälittäjänä toimineelle Harri Holkerille aatelisarvoa vastaavan kunnianosoituksen.

Holkeri saa kunniaritarin arvon Brittiläisen imperiumin ritarikunnalta. Jos Holkeri olisi britti, häntä voisi kutsua vast'edes Sir Harriksi.

Kunniaritari Harri Holkeri pitää saamaansa kunniamerkkiä tunnustuksena koko Suomelle. Holkerin mukaan hän ei ollut Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluissa yksityishenkilönä vaan edusti siellä suomalaista ajattelutapaa. Holkeri pitää kunniamerkkiä huomattavana kunnianosoituksena.

Myös kaksi muuta ulkomaista Pohjois-Irlannin rauhanvälittäjää yhdysvaltalainen George Mitchell ja kanadalainen John de Chastelain on palkittu kuin myös Britannian entinen pääministeri John Major, joka laittoi aikanaan alulle Pohjois-Irlannin rauhanneuvottelut.

Kunnianosoitukset ovat osa brittiperinnettä, jossa kunnostautuneita kansalaisia palkitaan arvonimillä vuoden päätteeksi.

Tämänvuotisten kunnianosoitusten saajissa on myös laaja joukko kulttuurin ja taiteen edustajia. Mm. James Bondina tunnettu Roger Moore ja laulaja Tom Jones on huomioitujen joukossa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.