Mainos

Holkeri perää selvitystä Erm-vuodosta

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Harri Holkeri (kok.) ihmettelee, miksi oikeusviranomaiset eivät ole ryhtyneet selvittämään Suomen Erm-tavoitteen vuotamista Yleisradion uutisille. Holkeri puuttuu Suomen markan Erm-kytkentään liittyviin lokakuun 12. päivänä tapahtumiin kolumnissaan tänään Turun Sanomissa.

Hän kysyy, mistä johtuu, että viranomaisten selvitys koskee vain sitä, mikä kuului toisen valtiovarainministerin Arja Alhon (sd.) toimivaltaan, vaikka samana päivänä "tapahtui joka tapauksessa kaiken kansan näkemä ja kuulema rikos".

-Vastoin lain nimenomaista salassapitovelvollisuutta oli tv-uutisille kerrottu Suomen ajama markan Erm-keskuskurssitavoite neljän desimaalin tarkkuudella. Se kerrottiin täällä Suomessa ennen kuin rahakomitean kokous Brysselissä oli edes alkanut, Holkeri kirjoittaa.

Hän kysyy, onko niin, että kun rikos on riittävän julkea, sen selvittämistä ei edes yritetä. Holkerin tarkoittama tieto tuli Suomessa julkisuuteen tuona lauantaina iltapäivällä Yleisradion uutisissa.

Oikeuskansleri Jorma S. Aalto ryhtyi selvittämään ministeri Alhon toimia sen jälkeen, kun hänen oli väitetty vuotaneen Suomen tavoitteen ennen aikojaan EU-osapuolelle. Selvitystyö on edelleen kesken.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.