Mainos

Holkeri: Nato-kysymystä ei ratkaista presidentinvaalissa

Valtioneuvos Harri Holkeri muistuttaa, että Suomen Nato-linja on presidentivaaleista erillinen kysymys.

Valtioneuvos Harri Holkerin mielestä eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ampuu harhaan antaessaan ymmärtää, että presidentinvaaleissa päätettäisiin Suomen Nato-linjasta. Holkerin mielestä koko asia on presidentinvaaleista erillinen kysymys.

- Nyt on mielestäni täysin selväksi tehty, että mitä tulee Suomen Nato-jäsenyyteen, se ratkaistaan ihan eri yhteydessä. Suomen kansa ottaa siihen asianomaisessa järjestyksessä kantaa presidentinvaalien lopputuloksesta riippumatta, Holkeri sanoo STT:lle.

- Minusta koko Nato-keskustelussa presidentinvaalin osalta olisi syytä panna nyt jäitä hattuun. Koko asia ei voi edetä mihinkään suuntaan tässä yhteydessä, mutta sinänsä tietysti kansalaisten kannattaa harkita Suomen tulevaisuutta myöhemmässä vaiheessa ja ottaa kantaa, Holkeri katsoo.

Puhemiehen eilistä ulostuloa Holkeri ei sinänsä ihmettele. Hän luonnehtii sitä "harhalaukaukseksi".

- Lipponen ei tietenkään ole ensimmäinen eduskunnan puhemies, joka pyrkii vaikuttamaan omalta kannaltaan tarkoituksenmukaiseen suuntaan.

Vaalien tähänastinen ilme ei ole muutenkaan ollut kaikilta osin entisen pääministerin ja presidenttiehdokkaan mieleen.

- Minä en tykkää tästä viihteellisyydestä. Jos tasavallan ja valtakunnan ykköspaikan tavoittelemisesta tehdään enemmän viihdettä kuin asiaa, niin kuin on viime päivinä monta kertaa ollut, en tästä ole kovinkaan iloinen.

Myös Takkulalta terveisiä

Myös keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula arvosteee puhemiehen puuttumista presidenttipeliin.

Takkulan mukaan Lipponen antoi sunnuntaisessa puheenvuorossaan ymmärtää, että Sauli Niinistö olisi viemässä Suomea kohti Natoa ilman suomalaisten suostumusta.

Puheenvuoro ei Takkulan mielestä ole sisällöltään eikä tyyliltään eduskunnan puhemiehelle sopiva. Takkulan mielestä puhemiehen menettelystä tulisi eduskunnassa käydä periaatekeskustelu alkavilla valtiopäivillä.

Humoristiseksi asian tekee Takkulan mielestä se, että Lipponen on ollut kaikkein innokkain Suomen Nato-jäsenyyden ajaja suomalaispoliitikkojen keskuudessa.

- Sen lisäksi, että Lipponen antoi väärää tietoa poliittisista kilpailijoista, hän suoritti täydellisen täyskäännöksen omassa linjassaan, Takkula piikittelee kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.