Mainos

Holkeri: Kosovossa toivoa edistyksestä

Tavoitteena on, että keskikesään 2005 mennessä on luotu edellytykset Kosovon valtiollisen aseman selvittämiseen, sanoo Harri Holkeri.

YK:n Kosovon väliaikaishallinnon Unmikin päällikkö Harri Holkeri on toiveikas sen suhteen, että alueella saavutetaan merkittävää edistystä. Holkeri on nyt ollut toimessaan runsaat neljä kuukautta.

-Sanoin jo Kosovoon lähtiessäni, että tästä tulee elämäni vaikein tehtävä. Olen edelleen sitä mieltä, Holkeri sanoi tänään Helsingissä.

Vaikka tehtävä Holkerin mukaan onkin vaikea, mahdoton se ei ole. -Kosovo ei ole "mission impossible", mahdoton tehtävä. Tavoitteena on, että keskikesään 2005 mennessä on luotu edellytykset Kosovon valtiollisen aseman selvittämiseen. Asiastahan päättää YK:n turvallisuusneuvosto ja vain se, Holkeri muistutti.

Holkeri valmistelee ensimmäistä raporttiaan, joka hänen on määrä antaa tammikuun loppupuolella. Unmikin päällikön mukaan tuohon raporttiin löytyy jo muutamia myönteisiä asioita.

-Yksityistämiskehityksen alkaminen ja Unmikin alaisuudessa toimivan Kosovon poliisilaitoksen kehitys ovat tällaisia asioita. Yhä enenevässä määrin on paikallista poliisitointa voitu siirtää kosovolaisten itsensä hoidettavaksi. Poliisilaitos on samalla myös multietninen, mikä on ehdoton välttämättömyys kaikissa yhteiskunnallisissa toimissa muutoinkin, Holkeri listasi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.