Mainos

Holkeri ja Huovinen puolustavat kehitysaputavoitetta

Kirkon Ulkomaanavun nuoret saivat aiemmin Rautatientorin telttaleirillä vierailleelta presidentti Tarja Haloselta tukea vaatimukseensa nostaa kehitysyhteistyömäärärahoja YK:n suosittamaan 0,7 prosenttiiin bruttokansantuotteesta.

Valtioneuvos Harri Holkeri ja piispa Eero Huovinen ovat vierailleet Kirkon Ulkomaanavun nuorten telttaleirillä iltapäivällä Helsingin Rautatientorilla.

Leiriläinen Inka Lindroos kertoo, että he puolustivat puheessaan nuorten Changemaker-verkoston vaatimusta nostaa kehitysyhteistyömäärärahoja YK:n suosittamaan 0,7 prosenttiin BKT:sta vuoteen 2010 mennessä.

- Tällä hetkellä Suomessa on parempi taloudellinen tilanne kuin koskaan vuoden 1991 jälkeen, joten nyt olisi hyvä tilaisuus täyttää 0,7 prosentin tavoite, sanoi Holkeri Lindroosin mukaan.

Sekä Holkeri että Huovinen toivoivat, että valtiovarainministeri Eero Heinäluoma saapuisi itse paikalle ja ottaisi asian hoitaakseen.

Piispa Huovisen mukaan äärimmäinen köyhyys maailmalla pitää aina huomioida, vaikka Suomessakin on nyt muun muassa suurten irtisanomisaaltojen seurauksena köyhiä perheitä tuettavana.

Holkeri muistutti, että panostamalla kehitysyhteistyöhön valtio voi saada kansainvälisiltä järjestöiltä enemmän kunnioitusta.

- Esimerkiksi Ruotsi, joka on nostanut kehitysyhteistyömäärärahansa 1,0 prosenttiin, on saanut paljon YK:n tärkeitä virkoja.

Torstaina nuoret saivat leirillä vierailleelta presidentti Tarja Haloselta tukea: "0,7, se on mahdollista ja se on oikein ja tärkeää", hän kirjoitti terveisensä kangaslappuselle, joka ripustettiin narulle muiden viestien joukkoon.

Leirissä on kaksi telttaa; toisessa nukutaan yöt ja toisessa on kehitysyhteistyöstä kertova näyttely ja keittiö.

Tänään päättyneen leirin punaisena lankana ja ohjelmarunkona kulki naisen elämänkaari. Näyttelyteltassa yleisö sai tutustua kehitysyhteistyön saavutuksiin ja avun tarpeeseen kehitysmaissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.