Mainos

Holkeri: Ei valtiosihteereitä vaan valtioneuvoston uudistus

Valtioneuvos Harri Holkeri ei kannata poliittisia valtiosihteereitä. Hänen mukaansa valtioneuvoston työnjakoa ja ministeriöiden lukumäärää tulisi muuttaa.

Valtioneuvos Harri Holkerin mielestä poliittisia valtiosihteereitä ei tulisi nimittää. Holkeri kirjoittaa Turun Sanomissa, että tältä osin valtioneuvostolaki saisi raueta.

Holkerin mielestä olisi sen sijaan tehtävä suurempi valtioneuvoston uudistus saattamalla valtioneuvoston työnjako ja ministeriöiden lukumäärä ajan vaatimusten tasolle. Nyt ministereitä on 18 ja ministeriöitä 13, jos mukaan lasketaan pääministeri ja valtioneuvoston kanslia. Ulkoministeriön tontilla toimii jo neljä eri ministeriä.

-On syntynyt kestämätön tilanne. Uudistuksen tavoitteeksi on asetettava, että kullakin valtioneuvoston jäsenellä on yksin vastattavanaan yksi ministeriö, Holkeri kirjoittaa.

Hänen mukaansa tähän päästäisiin joko vähentämällä hallituksen jäsenmäärä tai itsenäistämällä nykyisten ministeriöiden osia ja tarkastamalla työnjakoa.

Valtiosihteerien tilalle Holkeri tarjoaa samaa puoluetta edustavia ja poliittisella vastuulla toimia kakkosministereitä, jotka eivät kuuluisi varsinaiseen kabinettiin.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.