Mainos

Holbrooke tapasi Milosevicin

Yhdysvaltain lähettiläs Richard Holbrooke tapasi tänään Serbian presidentin Slobodan Milosevicin Belgradissa. Holbrooke kuvasi neljä tuntia kestäneitä neuvotteluita ainoastaan sanomalla, ettei niissä päästy vielä mihinkään lopputulokseen.

Holbrooke kertoi palaavansa takaisin Belgradiin myöhemmin tällä viikolla.
-En voi sanoa että olisimme edistyneet tänään enkä aio luonnehtia neuvotteluja muuta kuin sanomalla, että ne jäivät keskeneräisiksi, hän sanoi.

Holbrooke jatkaa Belgradista Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin, jossa hän tapaa presidentti Franjo Tudjmanin. Belgradiin hänen on määrä palata torstaina sen jälkeen kun hän on ollut yhteydessä Washingtoniin tilanteen johdosta. Holbrooke kertoi matkustavansa takaisin Yhdysvaltoihin perjantaina.

Holbrooken matkan tarkoituksena on painostaa Milosevicia vaikuttamaan siihen, että sotarikoksista syytetty serbijohtaja Radovan Karadzic luopuu kokonaan vallasta. Aiemmissa haastatteluissa Holbrooke on sanonut haluavansa tähdentää Milosevicille, että Karadzicin syrjäyttäminen on nimenomaan hänen vastuullaan. Milosevic allekirjoitti Daytonin rauhansopimuksen Bosnian serbien puolesta, ja länsimaiden mielestä hänet on asetettava vastuuseen siitä, etteivät serbit ole noudattaneet sopimusta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.