Mainos

Holbrooke taivuttelemaan Jugoslaviaa

Yhdysvaltain erikoislähettiläs Richard Holbrooke vierailee tänään Brysselissä ja Belgradissa edistääkseen Kosovon-kriisin ratkaisua. Holbrooken on määrä tavata ensin Naton pääsihteeri Javier Solana Brysselissä. Sieltä Holbrooke jatkaa matkaansa Belgradiin, jossa hän tapaa Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin.

Holbrooke aikoo teroittaa Milosevicille, että tämän on syytä noudattaa YK:n turvallisuusneuvoston Kosovo-päätöslauselmaa. Sen mukaan Milosevicin tulee vetää turvallisuusjoukkonsa pois Kosovosta ja aloittaa neuvottelut maakunnan tulevaisuudesta sen albaanienemmistön kanssa.

EU:n ulkoministerit pohtivat pakotteita

Euroopan unionin ulkoministerit pohtivat tänään, miten Jugoslaviaa vastaan suunnatut pakotteet saataisiin toimimaan tehokkaammin. He harkitsevat myös uusia toimia, joiden avulla Jugoslavia saataisiin noudattamaan täysin YK:n turvallisuusneuvoston Kosovo-päätöslauselmaa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan antaa tänään turvallisuusneuvostolle selvityksen siitä, kuinka Jugoslavia on noudattanut turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa. Jugoslavian liittoparlamentti kokoontuu tänään käsittelemään Kosovon tilannetta. Jugoslavian uutistoimiston Tanjugin mukaan kansanedustajat keskustelevat Kosovon tilanteesta ensimmäistä kertaa yli seitsemän kuukautta kestäneen Kosovon kriisin aikana.

Kosovon erikoisjoukoista kerrotaan ristiriitaista tietoa

Jugoslavian sisäministeri kertoo, että puolet Kosovossa olleista poliisin erikoisjoukon yksiköistä on vedetty pois ja loput joukot on määrätty tukikohtiinsa Kosovossa. Sen sijaan Yhdysvaltain Balkanin-erikoislähettiläs sanoo, että Kosovossa on samat Jugoslavian keskushallinnon joukot kuin aiemminkin.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.