Mainos

Holbrooke arvostelee EU:n Turkki-politiikkaa

Bosniassa kunnostautunut ja tätä nykyä Kyproksessa rauhaa välittävä Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke syyttää epäsuorasti EU:ta jaetun saaren tilanteen kärjistymisestä. EU torjui neuvottelut Turkin EU-jäsenyydestä viime vuoden lopulla.

Tukholmassa tänään pikavieraillulla käynyt Holbrooke myönsi Turkin ongelmat mm. ihmisoikeuksien kanssa, ja muistutti Yhdysvaltain painostavan turkkilaisia toimiin ongelmien ratkaisemiseksi.
-Mutta kun EU jätti Turkin yksin sateeseen, Turkki yrittää nyt vaikeuttaa Kyproksen kriisistä käytäviä neuvotteluja. Olemme joutuneet juuri siihen tilanteeseen, jonka saatoimme ennustaa jo ennen EU-päätöstä, Holbrooke sanoi ja myönsi neuvottelujen tältä erää kariutuneen.

Amerikkalaisdiplomaatti muistutti, että eräillä EU:ta lähemmäksi päässeillä mailla - kuten Slovakialla ja Bulgarialla - on myös valtavasti ongelmia ratkaistavanaan ennen EU-jäsenyyden toteutumista. Holbrooke välitti viestinsä Ruotsissa mm. pääministeri Göran Perssonille ja ulkoministeri Lena Hjelm-Wallénille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.