Mainos

Hokkarikukka valottaa maamme kuvataidetta

Suomalaista huippukuvataidetta esitellään harvinaisen laajassa "Hokkarikukkia"-näyttelyssä Helsingissä. Esillä on lähes kahdensadan taiteilijan 360 teosta. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmista lainatut teokset on levitetty kuuteen näyttelytilaan eri puolille Helsinkiä. Ensimmäisiä avajaisia vietetään huomenna Taidehallissa.

Näyttelykokonaisuuden teokset ovat kuitenkin vain kuudesosa Wihurin Rovaniemen taidemuseolle lahjoittamasta kokoelmasta, jossa on tällä hetkellä 2 200 teosta. Uusia ostetaan joka vuosi yli miljoonalla markalla. Se merkitsee vuodessa 30-60 teosostoa. Vain pieni osa kokoelmasta mahtuu enää esille Rovaniemellä, jossa ollaankin tekemässä rahoitusanomusta EU:lle taidemuseon laajentamiseksi.

-Eihän museoillakaan ole kovin jättimäisiä hankintavaroja koskaan käytössään, että ihan taiteilijoidenkin kannalta on tärkeätä, että on muitakin hankintamahdollisuuksia. Ja kun teos on kokoelmassa, niin tietysti se taiteilijallekin usein on tärkeätä, toteaa professori Leena Peltola, joka on yli 30 vuotta ostanut taidetta Wihurin rahaston kokoelmiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.