Mainos

Hoivavakuutus ei kiinnosta

Suomalaiset eivät ole kiinnostuneita hankkimaan vanhuuden varalle niin sanottua hoivavakuutusta. Vain kuusi prosenttia suomalaisista on erittäin kiinnostuneita hoivavakuutuksesta, kertoo Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton Suomen Gallupilla teettämä tutkimus. Suurin osa ei ole kiinnostunut lisävakuutuksesta rahan puutteen vuoksi. Moni kertoo myös järjestäneensä vanhuuden turvan muulla tavoin.

Yleisin sijoituskohde ja vanhuuteen varautumisen tapa on asunnon hankkiminen. Henkivakuutus on 18:lla, eläkevakuutus 19:llä ja verollinen pankkitalletus 20 prosentilla vastaajista. Omaa varautumistaan vanhuuteen pitää riittävänä vain joka kymmenes, ilmenee torstaina julkaistusta tutkimuksesta.

Kulut katettaisiin verotuksella

Suomalaiset ovat valmiita maksamaan lisää veroja, jotta vanhustenhoitopalveluja ei karsittaisi. Peräti 83 prosenttia ilmoitti maksavansa mieluummin lisäveroja kuin sallivansa kunnallisten vanhuuspalvelujen karsimisen. Maksuhalukkuudessa ei ilmennyt eroja sen mukaan, mikä oli vastaajan ikä, sukupuoli, koulutus tai tulotaso. Vaikka useampi kuin joka toinen ilmoitti halukkuudestaan maksaa lisää veroja, kuitenkin vain joka seitsemäs oli valmis maksamaan yli 50 euroa kuukaudessa nykyistä enemmän.

Vastaajat eivät olleet kiinnostuneita mallista, jossa verot pysyisivät samana mutta käyttäjämaksut nousisivat. Peräti kaksi kolmasosaa tutkimukseen vastanneista oli huolissaan sosiaali- ja terveyspalvelujen riittävyydestä tulevaisuudessa. Saman verran uskoi, että palvelujen taso heikkenee. Erityisen epäilevästi vanhustenhoidon tulevaisuuteen suhtautuivat naiset.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.