Mainos

Hoitojonot eivät häviä rahallakaan

Hitainta jonojen purku on ollut Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, missä palveluja on ollut vaikea saada ostamallakaan. Pisimmät jonot ovat ortopediassa ja plastiikkakirurgiassa.

Sairaaloiden hoitojonot eivät näytä häviävän rahallakaan kaikissa sairaanhoitopiireissä. Yli kuusi kuukautta jonottaneita potilaita oli vielä viime vuoden lopussa noin 20 000, vaikka lain mukaan näin pitkien jonojen olisi pitänyt jäädä historiaan jo elokuussa.

Hitainta jonojen purku on ollut Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, missä palveluja on ollut vaikea saada ostamallakaan. Sairaanhoitopiireillä on ollut tähän tarkoitukseen rahaa varattuna enemmän kuin ne ovat voineet käyttää. Joissain sairaanhoitopiireissä ylipitkissä jonoissa on jopa hieman enemmän potilaita kuin elokuussa.

Koko maassa hoitojonot ovat lyhentyneet sosiaali- ja terveysministeriön kokoamien tietojen mukaan viime kesästä noin kolmanneksella. Sairaanhoitopiirien omien arvioiden mukaan ylipitkissä jonoissa on vielä ensi kesänäkin noin 5000 potilasta.

Pisimmät jonot ovat ortopediassa ja plastiikkakirurgiassa. Myös kuulokojeita joudutaan odottamaan usein vielä yli puoli vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.