Mainos

Hoitohenkilökunnan pätevyyksistä runsaasti tutkintapyyntöjä

Terveysvalvontavirasto Valvira on löytänyt lääkärien ja hoitajien pätevyyksiä penkoessaan toistakymmentä tapausta, joista se kaipaa poliisitutkintaa. Tutkintapyyntöjä on jätetty eri puolilla Suomea.

- Meillä on perusteltu syy epäillä selvää lain rikkomusta, perustelee ylilääkäri Markus Henriksson. Epäilty rikos on oikeudeton terveydenhuollon ammattihenkilönä toimiminen.

Osa talvella löydetyistä yli 20 epäselvästä tapauksesta hoitui sillä, että lääkärin tai hoitajan paperit pantiin ajan tasalle. Opinnot oli suoritettu, mutta laillisuusbyrokratia hoitamatta. Uusia epäilyjä ei ole ilmennyt maaliskuun jälkeen.

Henrikssonin mukaan kaikki epäillyt ovat Karkkilan tapausta lukuun ottamatta opiskelleet alaa, mutta suorituksia on liian vähän tai ne ovat yli kymmenen vuoden takaa.

- Osa lääkäreistä on aikanaan täyttänyt vaatimukset, mutta jäänyt roikkumaan töihin liian pitkäksi aikaa kesken opintojen. Jotkut lähihoitajat ovat alkaneet esiintyä sairaanhoitajina toimittuaan ensin tilapäisenä sijaisena.

Lahden Radio kertoi tänään Päijät-Hämeen poliisin tutkivan yhtä valelääkäritapausta.

Työnantajat tarkastivat alkuvuonna ainakin 20 000 terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyden ja toimintaoikeudet Valviran ylläpitämästä terveydenhuollon ammattihenkilörekisteristä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.