Hoitajille syytteet vammaisen hukkumisesta

Vaikeasti vammainen mies hukkui kylpyammeeseen kuntoutuskeskuksessa, kun potilaan hoitajat poistuivat kylvetyksen aikana hetkeksi huoneesta.

Pieksämäen käräjäoikeudessa on luettu syytteet kolmelle hoitajalle kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vaikeasti kehitysvammainen 32-vuotias mies hukkui kylpyammeeseen Vaalijalan kuntayhtymän kuntoutuskeskuksessa Pieksänmaalla lokakuussa 2005. Onnettomuus tapahtui, kun potilaan omahoitajat olivat poistuneet kylvetyksen aikana hetkeksi huoneesta. Kahden omahoitajan lisäksi syytteessä on myös yksi osaston sairaanhoitaja, jonka syyttäjä katsoo myös laiminlyöneen hoitoturvallisuuden.

Vastaajat kiistivät syytteet ja katsoivat, että kyseessä oli tapaturma. He myös kiistivät toimineensa huolimattomasti, sillä kyseessä oli normaali kylvettämistapa. Lisäksi vastaajat katsoivat, etteivät he työsuhteisina ole virkamiesoikeudellisessa vastuussa.

Jutussa on myös neljäs vastaaja, lähihoitaja, jota syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Häntä epäillään lääkityksen laiminlyönnistä, joka on voinut vaikuttaa potilaan terveydentilaan.

Syyttäjä vaatii kaikille sakkorangaistusta. Käräjäoikeus antaa asiassa päätöksensä ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat