Mainos

Hoitajien työkiistan kohtalonhetket

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen

Sovittelulautakunnalta odotetaan jonkinlaista ratkaisua kello 11 mennessä.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan tilanne on äärimmäisen hankala, toiveet ja pallo on nyt sovittelulautakunnalla.

- Näkemykset ovat aika kaukana. Yhteiskunnan on pakko puolustaa heikompiosaisia ja turvata kansalaisten henki ja turvallisuus, jos sopimusta ei synny. Silloin on ryhdyttävä niihin toimenpiteisiin, joita tarvitaan, jotta tämä onnistuu.

- Yhteiskunnan kannalta tässä on kaksi erittäin isoa arvoa vastakkain. Järjestäytymisen oikeuden kautta tuleva oikeus työtaisteluun ja toisaalta kansalaisten henki ja turvallisuus. Kyllä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan on turvattava ensisijaisesti kansalaisten henki ja turvallisuus.

Kietäväisen mielestä keskustelu valtionosuuksien palauttamisesta kunnille ei paranna kuntien huonoa tilaa.

- Kyse on 60 miljoonasta eurosta. Se on aivan eri mittaluokan asia. Tehyn vaatimukset ovat välittömästi reilu puoli miljardia euroa kaiken kaikkiaan välilliset vaikutukset päälle. Näillä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä.

- Mikäli sopua ei saada aikaan, kansalaisten henki ja turvallisuus on vaarassa. Pallo on sitten hallituksen ja eduskunnan käsissä, Kietäväinen toteaa.

Hallitus valmistautuu aloittamaan pakkolain säätämisen sairaanhoitajien työtaistelun haittojen minimoimiseksi. Sovittelulautakunnan työ ei ainakaan vielä eilen tuottanut tulosta, mutta neuvottelut jatkuvat tänään.

Jatkoneuvottelut käydään julkisuudelta piilossa, mutta jonkinlaista ratkaisua odotetaan kello 11 mennessä, jolloin hallitus kokoontuu. Lakiesitys on saatava eduskunnalle ennen viikonloppua, jos laki aiotaan saada voimaan ennen kuin irtisanoutuneet sairaanhoitajat lopettavat työnteon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.