Mainos

Hoitajien rikostaustat halutaan tutkia tarkemmin

Hoitajien rikostaustat halutaan pistää tarkempaan syyniin. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY on jättänyt ministeriölle asiaa koskevan aloitteen.

Yhdistys esittää, että vanhusten, vammaisten tai pitkäaikaissairaiden parissa työskentelevien hoito- ja hoivahenkilöstön rikostaustat selvitettäisiin ennen työhön hyväksymistä. Nykyisin rikostausta selvitetään lasten kanssa työskenteleviltä.

Hoitajiin kohdistuvat rikosepäilyt ja niistä langetetut tuomiot ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Esimerkiksi Helsingissä perushoitajaa epäillään lukuisista vanhuksiin kohdistuneista murhista sekä murhien yrityksistä.

Tampereen käräjäoikeus puolestaan tuomitsi viime kuun lopulla sairaanhoitajan elinkautiseen vankeuteen, joka tuli muun muassa kehitysvammaisen vanhuksen surmaamisesta insuliinipistoksilla.

Lehtimäen opistolla yövalvojina toimineet naiset taas tuomittiin hovioikeudessa kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Jutussa oli kyse kuolettavan insuliiniannoksen pistämisestä CP-vammaiseen naiseen.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.