Mainos

Hoitajien reseptikoulutus tyrehtymässä – ei hakijoita

Sairaanhoitajien pari vuotta sitten aloitettu lääkkeenmääräämiskoulutus uhkaa tyrehtyä hakijoiden puutteen vuoksi. Uusia kursseja ei ole enää aloitettu, koska hakijoita on ollut vain muutamia, kertoo Mediuutiset.

Neuvotteleva virkamies Marjukka Vallimies-Patomäki sosiaali- ja terveysministeriöstä arvelee, että koulutuksen esteenä on sen hinta. Yhden hoitajan koulutus maksaa lähes 5000 euroa. Aluksi opetusministeriö tuki koulutusta niin, että työantajalle jäi maksettavaksi vain 500–750 euroa. Tuen loppumisen jälkeen on aloitettu vain yksi 15 hoitajan kurssi.

Hoitoalan ammattijärjestöstä Tehystä arvioidaan, että kouluttautumishalua vähentää myös palkankorotukseen liittyvä epävarmuus.

Puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola kertoo, että osa työnantajista ei ole suostunut Tehyn suosittelemaan palkankorotukseen.

– Olemme antaneet suosituksen, että se on noin 300–500 euroa, koska kysymys on vaativasta farmakologisesta koulutuksesta ja työn vaativuus oleellisesti lisääntyy. Ymmärrän sen, että ennen kuin lähtee tähän koulutukseen, niin pitäisi olla jokin tieto siitä, että todellakin myös saa sen palkankorotuksen, Laitinen-Pesola toteaa.

Ministeriön tavoite oli alun perin, että uusia reseptihoitajia koulutettaisiin noin sata vuodessa. Nyt erikoispätevyys on 49 hoitajalla, ja maaliskuun loppuun mennessä valmistuu noin kuusikymmentä hoitajaa lisää.

Vallimies-Patomäki pitää koulutettujen määrää vielä kohtuullisena. Ensi kevääseen mennessä valmistuneita arvioidaan olevan 130.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.