Mainos

Hoitajien palkankorotuksista tulisi muhkea lasku

Kuntatyönantajat laski hoitajien vaadittujen palkankorotusten kustannukset. Korotusten hinta olisi 800 miljoonaa euroa.

Sairaanhoitajien palkankorotus tulisi kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan kalliiksi.

Kansalaiset vastasivat tuoreessa kyselyssä, että palkkaa tulisi maksaa sairaanhoitajille enemmän kuin nyt. Samaan päätyivät myös 10 suurimman kaupungin ja kunnanvaltuustojen puheenjohtajat 45-minuuttia ohjelman kyselyssä eilen. Kuntapoliitikot pitivät keskimäärin 20%:n korotusta sopivana. Kunnallinen työmarkkinalaitos laski tänään, miten paljon tuolla korotuksella saataisiin palkattua kipeästi tarvittavaa lisähenkilökuntaa.

-Kuten kaikki tiedämme, niin tietysti on esitetty korotusvaatimuksia. Mutta on vaadittu myöskin sitä, että hoitohenkilöstön määrää pitäisi lisätä. Tuolla vastaavalla summalla vuositasolla voitaisiin palkata noin 20 000 uutta hoitajaa Suomen kuntiin ja kuntayhtymiin, sanoo työmarkkinajohtaja Markku Jalonen Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta.

Työmarkkinalaitos vastasi siis vaatimuksiin omilla laskelmillaan. 20 prosentin palkankorotus koko kuntien hoitohenkilöstölle maksaisi 800 miljoonaa vuodessa. Tuolla rahalla saataisiin kuntatyönantajien mukaan laskennallisesti 48 hoitajaa jokaiseen Suomen kuntaan. Rahoitus vaatisi prosenttiyksikön korotusta kaikkien kuntien veroprosenttiin. Prosentin palkankorotus maksaisi 40 miljoonaa, sillä voitaisiin palkata yhteensä 1000 hoitajaa lisää. Pikaista korotusta tai lisätyövoiman palkkausta tuskin on luvassa.

Kuntatyönantajan mukaan sairaanhoitajien keskiansiot ovat tällä hetkellä noin 2500 euroa kuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.