Mainos

Hoitajat miettivät yhä, muut hyväksyivät tuloratkaisun

Liitoista suurimman, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajisto, katsoi neuvottelutuloksen olevan "varsin tyydyttävä". Hoitajat miettivät kantaansa ensi viikkoon.

Kolme kunta-alan palkansaajajärjestöä on hyväksynyt neuvottelutuloksen. Hoitohenkilöstöä edustava neljäs neuvottelujärjestö TNJ jättää päätökset ensi viikon lopulle, jolloin Tehyn ja Superin valtuustot ovat koolla.

Asiaa käsiteltiin SAK:laisen JHL:n, STTK:laisen Jytyn, akavalaisten liittojen Jukon ja Tekniikan ja peruspalvelujen neuvottelujärjestö KTN:n päättävissä elimissä. Järjestöjen valtuustot tekivät päätöksensä yksimielisesti. Ne antavat näin neuvottelijoilleen valtuudet siunata neuvottelutulos 1. lokakuuta.

Myös työnantajia edustavan Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunta hyväksyi neuvottelutuloksen eilen.

Tehy päättää ratkaisustaan ensi viikon lauantaina ja Super torstaina tai perjantaina. Jos ne eivät lähde ratkaisuun mukaan, edessä on todennäköisesti työtaistelu.

Liittoja edustavan TNJ:n puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) sanoi neuvottelujärjestön tämän päivän kokouksen jälkeen, että ratkaisut jäävät ensi viikon loppuun. Nyt tehtiin vain lyhyehkö tilannekatsaus.

Ammattiliitot pitävät ratkaisua "tyydyttävänä"

Liitoista suurimman, noin 228000-jäsenisen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajisto katsoi neuvottelutuloksen olevan "varsin tyydyttävä". Liiton mielestä se täyttää riittävästi asetetut tavoitteet korotusten tasosta, selkeästä yleiskorotuspainotteisuudesta ja tasa-arvoerän kohdentumisesta.

Suurimman osan tasa-arvoerästä saavat terveydenhuolto, sosiaaliala, päivähoito ja sivistystoimi. JHL:n jäsenistä noin kaksi kolmesta hyötyy tasa-arvoerästä.

Myös keskeisissä laatuasioissa on liiton mukaan parannuksia. Niitä on tulossa muun muassa pätkätöihin, paikalliseen sopimiseen ja luottamushenkilöiden asemaan.

STTK:laisen Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Merja Ailus katsoo, että neuvottelutulos on "vähintäänkin tyydyttävä". Sitä parantaa 270 euron kertakorvaus.

Ailuksen mukaan palkkaratkaisulla on nyt mahdollista tukea naisvaltaisten alojen palkkausta.

- Kun lisäksi saavutimme niin sanotun tasa-arvolisän osalta tavoitteemme, luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen asemaan tuli parannuksia ja myös määräaikaisten työntekijöiden kysymyksissä edettiin, kokonaisuuteen voi olla kutakuinkin tyytyväinen.

Jyty edustaa noin 70000:ta STTK:laista toimihenkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.